Mitä TS4-simisi tekivät hetki sitten?

Kaikki keskustelut liittyen The Sims 4 -peliin
Simahtanut
Viestit: 189
Liittynyt: 21 Elo 2018, 16:30

Re: Mitä TS4-simisi tekivät hetki sitten?

Viesti Kirjoittaja Simahtanut » 01 Maalis 2019, 20:05

Varoitukset: Saattaa sisältää asiaa ja/tai jonkinlaista lievää The Sims 4-pelin arvostelua.

Simini meni ja osti ravintolan (StrangerVille Diners, Maxis favorites tältä päivämäärältä, jonka latasin pelistä kun se näytti somalta).
No miksi ihmeessä simi teki moisen virheen, saattaa joku hämmästellä ja olin itsekin hieman hämilläni kun hyvin tiesin miten naurettavaa puuhastelua pilitiimi on ravintolan pitämisestä tehnyt ja olin vielä perillä siitä ettei monikaan ravintoloita kyhännyt pelaaja ole edes kokeillut toimiiko ravintolansa pelissä. Syy oli se, että mätkittyään Strangervillen pääpahiksen pariin otteeseen simini oli kyllästynyt sankaruuteen ja halusi "rauhallista toimintaa" eläkepäiviensä ratoksi. Uuden ravintolan ilmestyttyä simi oli käynyt siellä skruudaamassa ja havainnut oudon ilmiön jota se halusi tutkia. Ei niin, että Strangwervillessä olisi pulaa oudoista tutkittavista merkillisyyksistä, mutta tämä vaikutti simin mielestä telekineesiltä arkisessa ympäristössä ja suhteellisen huvittavalta erikoisuudelta. Ravintolan kokki nimittäin seisoi ulkona auringonpaisteessa kaiken aikaa - ja silti ruuat ilmestyivät tiskille tarjoilijoiden noudettaviksi ja asiakkaille vietäviksi.

TÄH? Kokkaako "cheefi" etänä? - simi ihasteli ja hetken mielijohteesta osti paikan, jonka kustannus oli noin 35.000 simoleonin pintaan.
No henkilökunta tietysti lähti omistajanvaihdossa kuten EA:n pilitiimi on viisaudessaan säätänyt, mutta simi oli laittanut kokin naaman muistiin siltä varalta että telekineesi oli vain tuon yhden taiturin hallussa. Päästyään kuitenkin tutkimaan kiinteistöä simi huomasi seikan, jolla saattoi olla vaikutusta etänä tapahtuvaan ruuanlaittoon. Ravintolasta puuttui kokonaan käyntiovi, josta henkilökunta olisi edes voinut kulkea keittiöön ja ulos. Ainoat ovet tuossa rakennelmassa johtivat kahteen pikkuiseen käymälään, joista tietenkin kummitus tai henkisiirtymisen taitava simi voisi mukavasti esimerkiksi liueta seinän läpi keittiöön ja takaisin. Ennen kuppilan avaamista simi kävi kuitenkin tapaamassa tuota "maagista" kokkia ja sai selville ettei kyseessä ollut henki, taikuri, joogi tai vainaja. Se ei (kaiken todennäköisyyden mukaan) osannut edes kunnolla kokata, joten simi päätyi värväämään henkilökunnan pystymetsästä kuten pilitiimi on fiksusti järjestänyt ja kuten lähes jokainen ravintoloilla pelaava on TS4:ssä tehnyt siitä asti kun ne peliin ilmaantuivat. (Ks. super-avuton kökköpaketti nimeltä Ulos syömään)

(Simini ei tätä tiennyt, mutta ravintolakokin ei tarvitse olla keittiössä TS4-pelissä. Riittää että se on tontilla, eikä sillä itse asiassa ole mitään varsinaista tekemistä keittiössä koskapa se ei kokkaa. Tämä on muuten ratkaiseva syy siihen, miksi pelaajan simi ei saa kokata. Jos se saisi, urpoimmallekin TS4:n ystävälle paljastuisi miten velttoa ja saamatonta EA:n pelinkehitys itse asiassa on ja kuinka paljon hyväuskoista lasta huijataan pelifirman toimesta.) Hovin pöytä on Strangeville Dinersissa ulkona ja tarjoilijathan hakevat annokset tiskiltä mikä tässä tapauksessa aukeni ulkotiloihin missä ruokailukin tapahtui. Ulkoilmaravintolassa ei siis välttämättä tarvita ovea. Olisihan sellaisen tietenkin voinut helposti lisätä, mutta mitäpä turhia. Olihan kuppila päässyt Maxis-suosikiksi ilmankin.

"Aha. Tää on siis täyttä p#¤kaa ja &%setusta. Palkataan sitten sen mukaisen henkilökuntakin ja lyödään lekkeriksi!" simi tuumi ja kävi töihin. Aikansa kokeiltuaan se sai viimein tepuloitua mieleisensä tiimin ravintolaan. Kokkina toimii aluksi simi nimeltä Grant Rodiek. Se on tunari joka ei opi mitään, joten tullee saamaan asianmukaista palautetta. Hovina on Manta Massiivi, kehityskelpoinen lihaksikas ja varsin väkivaltainen simi, joka oikeasti vihaa Grantia ja vetäisee sitä kuonoon aina kun on vähänkin hiljaisempaa. Tarjoilijoina taas toimivat sisarukset Pippa ja Jutta Paskiainen, jotka simini käsityksen mukaan hallitsevat asiakaspalvelun ja ovat molemmat liittyneet samaan jengiin kuin Manta. Kiva nähdä kuinka ravinteli toimii jatkossa. Kokki saattaa kyllä vaihtua jossakin vaiheessa. Se ei nimittäin siedä auringon paahdetta ja simini varmisti ettei aurinkovoiteita tai laastaria löydy valikosta.
katti
Viestit: 25
Liittynyt: 05 Tammi 2019, 11:05

Re: Mitä TS4-simisi tekivät hetki sitten?

Viesti Kirjoittaja katti » 02 Maalis 2019, 18:00

Jätin eilen simini sellaiseen tilanteeseen, että yksi hänen hurmaamistaan naisista synnyttää paraikaa hänen kotonaan ollessaan siellä yökylässä. Ilmeisesti naisen ei ole mahdollista synnyttää muualla kuin sairaalassa tai kotonaan, sillä synnytys on kestänyt jo tähän mennessä ihan hiton kauan mutta vauvaa ei vain kuulu. Aikaisemmin hän on saanut kaksi lasta kahden eri naisen kanssa, mutta toista niistä en raaski riistää perhekeskeiseltä äidiltään ja toinen hävisi jonnekin ja lakkasi ikääntymästä sukupuussa kun äitinsä kuoli. Ajattelin nyt tämän kolmannen kasvattaa itse saadakseni suvulle jatkajan, mutta ilmeisesti en voi muuta kuin adoptoida tämän itselleni myöhemmin, toivoen ettei äidille käy ennen sitä jotain kamalaa ja tämäkin lapsi katoa johonkin.
Simahtanut
Viestit: 189
Liittynyt: 21 Elo 2018, 16:30

Re: Mitä TS4-simisi tekivät hetki sitten?

Viesti Kirjoittaja Simahtanut » 05 Maalis 2019, 14:45

Simini - ei edellä esiintynyt suhteellisen älykäs ja rehellinen simi, vaan aivan toinen - nimeltä Grant Rodiek ja kaverinsa Gustav Juosten (samaa maata kuin Grant, ei pakin terävin taltta ja broileri [bro-trait] kuten Grantkin) innostuivat tavattomasti huomatessaan käärmeen luikertelevan autonraadolta toiselle autonraadolle. //Paikka on sen lentokoneen jäämistön vieressä Strangervillessä ja tosi helppo löytää, koska Grant Rodiek ja Kustukin sen löysivät //
Pojat panivat merkille että a) käärmyläiset - saattoi tietenkin olla aina samakin, kun olivat niin saman kokoisia ja näköisiä - olivat liikkeellä keskimäärin kerran tunnissa ja b) poikkeuksetta matkasivat aina vihertävän harmaalta auton romulta ruosteen ruskealle - ei koskaan toiseen suuntaan. Muuta eivät Grant ja Gustav ikinä älynneet, vaikka tönöttivät siellä alun toista päivää. Keneltäkään ei voinut juuri siitä asiasta kysyä. Jokainen keskustelu esimerkiksi tiedemiesten ja -naisten kanssa johti vain erinomaisen epäilyttäviin varoituksiin siitä ettei missään nimessä kannattanut mennä tutkimaan salaista laboratoriota tai voisi kenties jututtaa sitä hörhöputiikin omistajaa. Ei tiennyt hörhökään käärmeistä vaiks oli muutoin rehellisen tuntuinen ja riittävän vainoharhainen. Labrasta taas sai ikäviä oireita, jotka tosin Grantin tapauksessa eivät mitään haitanneet.
Poikien ongelmaksi siis jäi onko käärmeitä paljonkin ja jos on, niin kumman autonraadon alla se varsinainen pesä on. A-siasta tietäviä pyydetään kertomaan joko Grant Rodiekille (täysi tomppeli) tai Gustav Juostenille (Grantin kaveri, siis tosi pöljä hänkin).

Muita kuin käärmeitä on nähty tähän mennessä aika vähän. Sudenkorentoja ja pari tyyliteltyä kotkaa tai haukkaa. Lajimääritelmät puuttuvat, korennot mahdollisesti sukua Aeshna. Kolmen simoleonin veto ettois Aeshna Juncea, mut voi olla ihan joku muukin. Kotka/haukka käyttäytyy niin oudosti etten henno lähettää Grantia ja Kustua sitä tarkkailemaan. Pitää pyytää jotakuta fiksumpaa simiä. Pojat tarkkailkoot vaikka niitä tumbleweedejä tai muita vihanneksia, ettei eksistentiaalinen epävarmuus yllätä.
Simahtanut
Viestit: 189
Liittynyt: 21 Elo 2018, 16:30

Re: Mitä TS4-simisi tekivät hetki sitten?

Viesti Kirjoittaja Simahtanut » 16 Maalis 2019, 13:51

Simini kirjoitti ensimmäisen mysteerisen kirjansa ja tuli nimetyksi ehdolle Star Light Accolade-palkinnon saajaksi. Se paineli intoa piukassa tilaisuuteen, jonne huuppasi tolkuton määrä pelin itsensä kehittämiä julkimoita ja myös jokunen mun värväämä.

Tilaisuuden avasi emäntänä ja juontajana toiminut Pippa Paskiainen ja kuinka ollakaan ensimmäisen palkinnon sai Pipan sisko Jutta Paskiainen, joka ei takuuvarmasti ollut evääkään väräyttänyt minkään yleisesti hyväksyttävän asian eteen. Palkinnon aihetta EI muuten sanallakaan mainittu.Toisen palkinnon sai Oumaima Abd Al Kader. Palkinto jaettiin parhaasta esityksestä joka arvatenkin oli näytelty, arvosteltu - tai pelimekanismin tuntien pikemminkin vain arvottu - jonkin salaseuran kokouksessa pelin ulkopuolella. Eihän tätä simiä mun pelissä edes ollut ennen palkintojen jakotilaisuutta. Kolmas palkinto annettiin simille nimeltä Fabuzella Goth (sukua Mortimerille ja Bellalle) tyylikkäimmistä, ei lainkaan liian piukoista pöksyistä. Hieno saavutus ja kaikki hyvin. Ihan pikkasen ärsytti se, ettei "saatuja" palkintoja sitten löytynyt asianomaisten simien inviksistä kun rutiininomaisesti ne tarkistin.

Olemattomien palkintojen jakotilaisuus puolestaan koostui enimmäkseen siitä, että yleisö pomppi alinomaa ihastelemaan tilaisuuteen satunnaisesti saapuvia julkkiksia ja sieltä poistuvia, joita sitten riitti koko tilaisuuden ajan. Pitäisi kai laittaa lisää modeja peliin tuonkin touhun järkeistämiseksi, mutten juuri nyt jaksa. Eihän noihin tilaisuuksiin tarvitse simin mennä lainkaan ja palkinnot ovat joka tapauksessa muista seikoista kuin ansioista.
katti
Viestit: 25
Liittynyt: 05 Tammi 2019, 11:05

Re: Mitä TS4-simisi tekivät hetki sitten?

Viesti Kirjoittaja katti » 11 Huhti 2019, 19:27

No eihän se tietenkään voinut synnyttää mun simin tontilla, siitä huolimatta että mun sim on sen lapsen isä. Adoptoin sen muksun itselleni kun sen äiti tuli vanhaksi, parempi kai se isä joka bilettää koko ajan, kuin hävitä koko pelistä :D
katti
Viestit: 25
Liittynyt: 05 Tammi 2019, 11:05

Re: Mitä TS4-simisi tekivät hetki sitten?

Viesti Kirjoittaja katti » 09 Touko 2019, 20:41

Edellisessä viestissäni mainittu muksu kuoli eilen vanhuuteen. Hän teki elämänsä aikana yhden lapsen, Alfonso Vatoren kanssa ja tämä tyttö onkin sitten vampyyri. En tähän hätään muista mikä ihme sen nimi oli, mutta sillä on joku superkasvattajatavoite niin se on aikuistuttuaan tehnyt lähinnä lapsia ja perheeseen kuuluu nyt tämän äidin lisäksi Hilda, kaksoset Helena ja Henrietta, sekä kolmoset Hemmo, Heikki ja Hermanni. Lapsilla on kolme eri isää tietenkin. On ollut vähän kiire pelissä kun on kolme taaperoa ja kolme vauvaa samaan aikaan ja olen alkanut pitää aikaisemmin vähän vähänlaisesti pelatuista vampyyreistä kovasti, koska muuten tällaisen katraan kasvattaminen olisi lähinnä ihan helkkarin hankalaa kun sen mutsinkin pitäisi esim. Nukkua joskus :D
Vastaa Viestiin