Kuvapilvistä ja kuvien liittämisestä foorumille

Foorumin säännöt ja muita ohjeita
Avatar
Hilbert
Site Admin
Viestit: 233
Liittynyt: 03 Elo 2018, 22:39

Kuvapilvistä ja kuvien liittämisestä foorumille

Viesti Kirjoittaja Hilbert » 15 Loka 2018, 21:52

Foorumille voi ladata toki suoraan kuvia! Jos kuitenkin aiot lisäillä kuvia paljon etkä tahdo Hilbertille suurempia kulueriä, voit ladata kuvat jonkin kuva/pilvipalvelun kautta.


Ensimmäinen osa: Dropbox

Dropbox on ilmainen (*tiettyyn tiedostojen yhteiskokoon asti) pilvipalvelu, jonne voi tallentaa monenmuotoisia tiedostoja, myös kuvia. Tarvitset toimivan sähköpostin ja jonkin verran tilaa tietokoneelle liittyäksesi sinne. Tiedostot suojataan linkkien taakse, joten ne eivät tule näkyviin esim google-haussa, jos et itse jaa linkkiä.

Ensimmäiseksi laukataan sivulle www.dropbox.com ja painetaan linkkiä "or create an account"
Kuva

Seuraavaksi kirjoitat tietoja muutamaan laatikkoon (sähköpostin pitää olla toimiva), password-kohtaan salasana ja vielä ruksi laatikkoon I agree to Dropbox terms. Sitten vaan napsautetaan Create an account -laatikkoa
Kuva

Nyt valitaan kuvien alta "Choose Dropbox basic" päästäksemme ilmaiseen versioon
Kuva

Seuraavaksi Dropbox pakkotyrkyttää ohjelmansa (joka siis on ihan kätevä, mutta jonka voi poistaa myöhemmin, jos ei siitä pidä) "Download Dropbox"
Kuva

Tallennetaan tiedosto
Kuva

Annetaan tietokoneelle lupa suorittaa asennustiedosto ja sitten odotellaan, kunnes pääsemme kohti varsinaista Dropboxin käyttöä "Okay, got it"
Kuva

Jippii! Nyt päästään tekemään uusi kansio (joka on järkevää organisoinnin kannalta) tai suoraan lataamispuuhiin. Eli painetaan New Folder -nappia (tai sitten suoraan download, jos sotku miellyttää^^)
Kuva

Annetaan kansiolle nimi ja painetaan enteriä, niin kansio syntyy ja toisen kerran, niin päästään kansioon sisälle
Kuva

Pääsemme tiedostoja odottavaan kansioon
Kuva

Viimeistään tässä vaiheessa pitää käydä antamassaan sähköpostissa varmistamassa sen todellisuuden "Verify Your Email"
Kuva
NYT päästään varsinaiseen Dropboxin käyttöön! Voit käyttää toimintoja Upload Files (lataa tiedostoja), Upload folder (kokonaisen kansion lataaminen) tai ihan yksinkertaisesti etsiä tallentamasi kuvat tiedostoista ja hiiren kanssa vetää ja tiputtaa ne sivulle.
Kuva

Hetken odottamisen jälkeen tiedoto(t) ilmestyvät sivulle. Napsautetaan Share-nappulaa
Kuva

Avautuu pikkuikkuna, josta valitaan Create a link ja sen jälkeen samaan kohtaan ilmestyvää Copy link -nappulaa
KuvaNYT meillä on linkki, jonka voimme vain pienin muutoksin viedä Simskorpeen tms hienoon paikkaan. Painetaan hassua kuvaketta, jolloin viestikenttään ilmestyy tagit Kuva ja niiden väliin vilkkuva viiva kohtaa osoittamaan.
Kuva

Painetaan pohjaan Ctrl- ja v-nappulat yhtä aikaa (tai painetaan hiiren oikeaa painiketta tagien välissä ja sanotaan liitä). Enää tarvitaan pieni muutos, jotta kuva näkyy kiltisti foorumilla. Eli liitetyn osoitteen lopun kysymysmerkin jälkeinen osio vaatii muokkauksen: dl=0 :arrow: raw=1
KuvaKuulostaahan monimutkaiselta :cry: Niin se alkuun onkin. Muutaman kerran, kun on tuonut kuvalinkkejä Dropboxista vaikka foorumille, homma alkaa sujua paljon kivuttomammin. Onnea harjoitteluun ja lisäapua saa aina pyytää :)