Yleisesti latailusta

Toisten pelaajien tekemien TS4-sisältöjen lataaminen peliin on helppo tapa monipuolistaa, koristaa ja jopa korjata peliä ja sen toimintaa. Valtaosa liikkeellä olevista ladattavista on täysin ilmaisia ja hyvin toimivia.

Järjen käyttö on kuitenkin myös latailussa suotavaa. Epämääräisiltä sivuilta voi saada viruksia ja haittaohjelmia ainakin, jos viruksentorjunta ei ole ajantasalla. Vahingossa ladatut The Sims 3:n tiedostot voivat hidastaa nopeastikin pelin toimintaa. Samoin hidastusta voi syntyä kohtuuttomaksi kasvavan Mods-kansion takia (oman pelin käynnistyminen on lievästi hidastunut noin 4000 yksittäisen ladattavan vaikutuksesta, mutta mitään tarkkoja ”turvallisia määriä” on mahdoton antaa, kun pelin toiminta riippuu myös tietokoneesta ja sen kunnosta, lisäosakokoonpanosta ja luultavasti myös tähtien asennosta…). Myös vanhentuneet/yhteensopimattomat hackit voivat haitata pelintoimintaa.

Minulle latailu on hyvin tärkeä osa TS4:ää. Pelistä saa enemmän omannäköisen, paremmin tai tahdonmukaisemmin toimivan ja tyylikkäämmän. Tähän ”ilmaiseen shoppailuun” on helppo jäädä koukkuun!