The Sims 4 asettaa omat vaatimuksensa tietokoneelle. Järjestelmän minimivaatimuksilla TS4 saattaa toimia heikommilla asetuksilla ja todennäköisest takkuavammin kuin koneella, joka täyttää suositellut järjestelmävaatimukset. Lisäksi TS4:n on jo nyt saatavana laaja joukko lisäosia ynnämuita laajennuksia, jotka eivät ainakaan kevennä pelin vaatimustasoa.

Järjestelmävaatimuksista ja -suosituksista voit lukea lisää, vaikka tästä:
https://www.thesims.com/fi_FI/faq#mitka-ovat-the-sims-4-pelin-laitteistovaatimukset
(TS4 toimii Win10:llä, tuo listaus on vaan vanha, enkä löydä tuoreempaakaan)

 

Toimiiko The Sims 4 olemassaolevalla koneella?


Helpoin (joskin ei täydellisen luotettava) tapa arvioida oman koneen TS4-yhteensopivuutta on suorittaa testi Can You Run It -sivun avulla: https://www.systemrequirementslab.com/

Oman koneen tekniset tiedot saa selville tekemällä haun dxdiag ja suorittamalla komennon Windowsin omassa hakemistossa. (Eli Win10:ssä toisena vasemmassa alanurkassa, heti Windows-logon vieressä, oleva suurennuslasin kuva; vanhemmissa Windowseissa vastaava haku löytyy muisaakseni käynnistysvalikosta). Jos The Sims 3 toimii moitteettomasti, The Sims 4 pitäisi myös toimia samalla kokoonpanolla.

 

Näytönohjaimista


Paraskaan näytönohjain ei tee koneesta pelikonetta, jos muut koneen ominasuudet eivät ole riittäviä. Toisaalta muuten huippu kone ei välttämättä takaa TS4:n sujuvaa toimintaa, jos näytönohjain ei ole yhteensopiva.

Koska "NVIDIA GTX 650 tai tehokkaampi" ei avaudu kovinkaan helposti, niin tästä linkistä pääsee katsomaan listaa näytönohjaimista ja niiden toimimisesta TS4:n kanssa:
http://simswiki.info/wiki.php%3Ftitle%3DGame_Help:TS4_System_Requirements
Vihreät Yes-laatikot kertovat hyvästä toimivuudesta (listatuilla asetuksilla/lisäosilla) ja sinisellä pohjalla merkityt näytönohjaimet ovat ylitehokkaita (ja hyvin todennäköisesti ylihintaisia) The Sims 4:n vaatimuksiin nähden.

Läppärin kanssa pelaavia kiinnostanee tämä vastaavantapainen listaus:
https://www.notebookcheck.net/


Miten peli toimii sinun koneellasi? Kommentoimalla alapuolelle autat muita simssaajia sopivan laitteen löytämisessä ja oman laitteiston arvioinnissa