Tämä ohje käsittelee Sims 4:n ja Originin asentamista Ubuntu-käyttöjärjestelmään Winen avulla. Ohje edellyttää Ubuntun ja komentorivin käytön perusosaamista. Ohje on tehty Ubuntu 16.04 LTS -versiolle, mutta toiminee myös eri työpöytäympäristöissä ja muissa Ubuntu-pohjaisissa järjestelmissä (Elementary OS, Linux Mint ym). Ohjeessa käytetään kokeellista wine-stagingia paremman suorituskyvyn ja bugikorjausten vuoksi. Ohjeen seuraaminen ja toteuttaminen omalla vastuulla, Linuxissa kun on tapana rikkoutua yhtä sun toista.

Winen asentaminen

Wine on rajapinta, jonka avulla voi ajaa Windows-ohjelmia Linux-ympäristössä. Wine ei kuitenkaan ole hiekkalaatikko, joten ohjelmien ajamisessa kannattaa käyttää samanlaista viisautta kuin Windowsin puolellakin, eli epämääräisistä lähteistä hankittuja sovelluksia ei kannata aukaista.

Wine-stagingin saat asennettua seuraavilla komennoilla (Jos käytät Linux Mintiä, katso tämä: https://wine-staging.com/installation.html):

wget -nc https://repos.wine-staging.com/wine/Release.key
sudo apt-key add Release.key
sudo apt-add-repository 'https://dl.winehq.org/wine-builds/ubuntu/'
sudo apt-get update
sudo apt-get install --install-recommends winehq-staging

Jossain vaiheessa asennus kysyy Microsoftin fonttien käyttöehtojen hyväksymistä. Hyväksy ne.

Winetricksin saat asennettua näin:

wget https://raw.githubusercontent.com/Winetricks/winetricks/master/src/winetricks
chmod +x winetricks
sudo cp winetricks /usr/local/bin

Asennuksen jälkeen teemme uuden wineprefixin Originille. Wineprefix tarkoittaa polkua, johon Wine säilöö asetukset ja ohjelmat. Wineprefixejä voi olla useita, ja jokaiselle ohjelmalle kannattaakin olla omansa, sillä jotkin ohjelmat toimivat hieman eri asetuksilla kuin toiset.

Uuden wineprefixin luominen (piilotettu .Origin kansio kotikansiossa) onnistuu komennolla:

env WINEPREFIX=~/.Origin wineboot -u

Wine todennäköisesti kysyy tässä vaiheessa Mono ja Gecko -pakettien asentamisesta. Älä asenna kumpaakaan.

Ladataan cabextract:

sudo apt-get install cabextract

Ladataan pari Visual C++ Runtimeä winetricksin avulla:

env WINEPREFIX=~/.Origin winetricks vcrun2010 vcrun2013 vcrun2017

Käydään Winen asetuksissa:

env WINEPREFIX=~/.Origin winecfg

Ruksaa Staging-välilehdeltä Enable CSMT for better graphic performance. Asetus oletettavasti parantaa suorituskykyä.
Vaihda Sovellukset-välilehdeltä Windowsin versio Windows 7:ksi. Jos versio on Windows XP, The Sims 4:n asentaminen epäonnistuu.

Originin asentaminen

Origin saadaan ladattua komennolla:

wget -O ~/OriginSetup.exe https://www.dm.origin.com/download/legacy

Avaa Originin asennus komennolla:

env WINEPREFIX=~/.Origin wine ~/OriginSetup.exe

Jos komentorivi herjaa, että lupa evätty, käy ruksittamassa OriginSetup.exe-tiedoston (pitäisi löytyä kotikansiosta) ominaisuuksista kohta "Salli tiedoston suorittaminen sovelluksena". Asenna Origin oletuspolkuun.

Originin pitäisi löytyä sovellusvalikosta kohdasta Wine -> Programs -> Origin. Käynnistä Origin.

Pelin asentaminen

Käynnistä Origin, ja kirjaudu. Käy Originin asetuksissa ruksittamassa Origin - Pelissä toiminto pois päältä, muuten peli kaatuu käynnistettäessä. Asenna peli normaaliin tapaan. Pelin pitäisi asentua moitteetta. Jos omistat Juhlatunnelmaa-paketin, odota myös sen latautumista, jonka jälkeen pelin pitäisi olla valmis pelattavaksi.

Jos peli ei lähde käyntin

• Tarkista, onko Origin -pelissä toiminto päällä. Pelin toimimiseksi se pitää ottaa pois päältä.
  • Korjaa ja päivitä peli Originissa
  • Asenna Visual C++ Runtime 2012 komennolla
    env WINEPREFIX=~/.Origin winetricks vcrun2012