Posejen lataaminen ja käyttö

Poset ovat ladattavia uusia asentoja Simeille. Perus pelaamisessa niistä ei ole iloa, mutta lavastuksessa, tarinankerronnassa ja muussa kuvittamisessa ne tuovat korvaamattomia mahdollisuuksia.

Nämä muokatut asennot tarvitsevat toimiakseen Andrewin Pose playerin ja Sim-teleporttaajan. Molemmat ovat ladattavissa ilmaiseksi ja ilman rekisteröitymistä Sims4Studiosta. Ne asennetaan peliin, kuten mikä tahansa package-muotoinen ladattava.

Lisäksi tarvitset jonkun/joitain poseja, Tässä esimerkissä käytössä on B&J:n perheposepack, jossa on kaksi erilaista ryhmäposea.

 

Kuvaaminen lähtee aina tilan suunnittelusta ja toteutuksesta. Poset nollaantuvat, kun menee rakennustilaan, joten on helpompaa, jos on jo valmiina riittävä ja tilanteeseen sopiva valaistus yms rakennelmat/sisustukset. Ovia ja ikkunoita ei tosin välttämättä tarvita.

Tyhjä huone
 

Seuraavaksi etsitään Sim-teleporttaaja. Se löytyy koriste-esineiden sekalaisista, hintaan 0§.

Teleportin paikka
 

Näitä teleporttausritareita laitetaan haluuttuun kohteeseen niin monta päällekäin, kuin valitussa posessa on Simejä. Tässä tapauksessa siis viisi patsasta täsmälleen samaan kohtaan. Yhden hengen posetuksissa ritarit eivät ole niin tärkeitä, mutta helpottavat silloinkin Simin asentamista oikeaan kohtaan yms.

Teleportterin asennus
 

Sitten siirrytään pelitilaan. Teleporttausritaria klikkaamalla aukeaa kaksi vaihtoehtoa. Summon a Sim to Here komento on tarkoitettu muualla kuin tontilla olevien Simien tuomiseksi paikalle. Teleport a Sim Here taas teleporttaa tontilla jo olevan simin ritarin paikalle. Kummassakin aukeaa ikkuna, josta voi valita haluamansa Simin kuvan. Hyväksy valinta ja Sim teleporttautuu teleportterin paikalle. Samalla ensimmäinen ritariveistos katoaa.

Porttereita pinossa
 

Poseen tarvittavat Simit voi toki teleportata peräjälkeen. Silloin syntyy vähemmän helposti hallittavissa oleva kasa.

Teleportattu kasa
Helpompi on teleportata simit yksitellen ja pistää ne samantien asentoonsa. Eli klikataan teleportattua Simiä, valitaan hänen valikostaan Pose By Pack… ja avautuvasta ikkunasta haluttu posesetti. Tämä valinta tuo esiin uuden valinnan, käyttämässäni posesetissä on selvästi nimetty a ja b -ryhmien poset ja lisäksi kukin pose iän ja/tai sukupuolen mukaan.

 

Valitsen ensimmäiselle Simille a-ryhmän miesposen (Simit ovat teineistä vanhuksiin samanpituisia, joten näitä voi sotkea huoletta, samoin pojille tarkoitettuja poseja tytöille jne. Lapsi-Simille tarkoitettua poserausta ei kuitenkaan kannata pistää aikuisen suorittamaan, näky ei välttämättä ole kovin kaunis… Toki joskus poset ovat tarkkaan suunniteltu tietynmallisille Simeille, jolloin ilmenee lievää tai voimakkaampaa leikkaantumista tms posetuksessa). Jos aika on kulumassa, Sim jähmettyy välittömästi annettuun asentoon. Jos ei, pitää ajankulu pistää hetkeksi päälle, jotta Sim vaihtaa asentoaan.

Posevalikko
 

Male, female ja children teleportattu ja asetettu asentoihinsa. Enää puuttuu kaksi toddleria.

Posetus ja teleporttailu kesken
 

Posetus valmis! Tässä vaiheessa huomaan, että tyttölapsen mekko oli huono valinta. Leveät helmat ja oikea käsi leikkaantuvat rumasti. Jos kysymys olisi jostain merkittävämmästä kuvasta, vaihtaisin tyttösen asua tai posesettiä. Tutoriaalikuvassa tuo ei häirtise liikaa, ainakaan minua:D Poseeraamassa olevien Simien tarpeet laskevat normaalisti, joten kätevämpää on pistää ajankuluminen pois päältä, kun zoomailee ja kuvailee. Simit pysyvät jämähtäneenä paikallaan, kunnes posetus-käskyn poistaa tehtäväjonosta.

Summon-komennolla paikalle tuoduista Simeistä pääsee eroon, kun niiden käskee yksinkertaisesti Mene pois.

Valmis ryhmäposetus
 

Kuva toisesta ryhmäposesta, koska se on aikasta suloinen:P

Toinen ryhmäposeista
 

Sitten vaan rohkeasti posettamaan, leikkimään kuvakulmilla, etäisyyksillä, eri vaatetuksilla jne! Poseja löytyy vähän joka tilanteeseen. Voit kysellä vaikkapa täällä kaipailemiesi posetyylejen perään!

Kuvakulmilla leikkimistä
 

Kuvailun iloa!!

(kuvissa käytetyt ladattavat ovat peräisin näiltä hienoilta tekijöiltä:

https://elliesimple.wixsite.com/snailrow

http://www.newseasims.com/inside-page.php?cid=1&id=789

http://kedluu.tumblr.com/

https://giulietta-sims.blogspot.fi/

http://simiracle.tumblr.com/

https://coupurelectrique.blogspot.fi/

https://www.thesimsresource.com/members/Irishkakic

http://by2ol.tumblr.com/

http://luumiasims.com/

http://kijiko-catfood.com/

https://www.thesimsresource.com/artists/S-Club/

https://www.thesimsresource.com/artists/Pralinesims/

http://www.simenapule.it/

http://dangerouslyfreejellyfish.tumblr.com/

http://sims4designs.blogspot.fi/

http://budgie2budgie.tumblr.com/)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.