Monitasoiset portaat

Perustuu Kate Emerald:n rakennusvideoon ja julkaistaan hänen luvallaan

1) Tyhjälle tontille rakennetaa pienin mahdollinen huone, eli 1×1 ruutua. Ihan tontin reunojen läheltä ei kannata aloittaa, koska kiertyvät portaat tarvitsevat tilaa. Varmistetaan, että seinät ovat matalinta mahdollista korkeutta.

2) Seuraavaksi rakennetaan 1×1 kokoinen perusta Litteä neliö-työkalua apuna käyttäen. Tämä persuta rakennetaan yhden ruudun päähän kohdassa 1) rakennetusta huoneesta.

3) Kun perusta on valittuna, sen sisällä näkyy korkeudensäädin, eli kaksoisnuoli, jonka keskellä on kuutio.

4) Kun hiiri viedään korkeussäätimen päälle, ja liikutetaan ykkösnappia pohjassa pitäen, perustus tulee korkeammaksi/matalammaksi pykälittäin. Kuvassa näkyy yhden pykälän korkeus vihreillä viivoilla merkittynä.

5) Hiirtä viedään, edelleen ykkösnappula pohjassa, hitaasti ylöspäin, jolloin pystyy laskemaan korotettujen tasojen lukumäärän. Toiseksi ylimmän rappustason pohjan luomiseksi tarvitaan kahdeksan pykälää korkea perusta. Eli perustaa korotetaan kahdeksan pykälän verran. Kun pykäläpino on oikean korkuinen, hiiren ykkösnappi vapautetaan ja perusta syntyy kahdeksan pykälän korkuisena.

6) Seuraavaksi luodaan toinen pienimmän mahdollisen kokoinen litteä neliö -perusta, tällä kertaa ruudun päähän aiemmin rakennetusta perustasta.

7) Tätäkin perustaa tulee korottaa, tällä kertaa kuitenkin vain neljän pykälän verran.

8) Siirrytään kerros ylöspäin (joko Page up -näppäimellä tai yläreunan valikon ylöspäin osoittavalla kolmiolla) lisätään halutut portaat kulkemaan tasolta toiselle. Eli huoneen päältä ensimmäiselle perustalle ja ensimmäiseltä perustalta toiselle sekä toiselta maahan. Tässä on suuresti apua kääntökomennoista , ja . Portaat itsessään ovat nyt valmiit. Kiertyviin portaisiin liittyy kuitenkin jatkorakentamista koskevia rajoituksia, joten tutoriaali jatkuu.

9) Portaiden ympärille ei saa asennettua huonetyökalulla huonetta. Seinän rakennus onnistuu kuitenkin, kun ottaa käyttöön seinätyökalun ja aloittaa seinän rakentamisen kohdassa 1) luodun huoneen nurkasta.

10) Tästä pala kerrallaan jatkaen saadaan portaat ympyröityä seinällä. Sen jälkeen tehdään kerrosta ylemmäs vastaavasti seinät.

11) Kattoakin vaatii omat temppunsa. Rakennetaan siis jonnekin talon ulkopuolelle pieni, kaksikerroksinen huone. Huone puretaan myöhemmin, joten sijainnilla ja ulkonäöllä ei ole väliä.

12) Edelllisessä kohdassa luodun apuhuoneen päälle saa tehtyä haluamansalaisen katon. Nuolista laajentamalla ja supistamalla katon saa siirrettyä varsinaisen rakennuksen päälle.

13) Näin “huijattu” katto suojaa Simit sateilta yms. Kun katto on valmis, voi apuhuonetolpan poistaa.

14) Toisen kerroksen pohja tehdään perustatyökalulla. Toisen kerroksen korkeudella asennetaan litteä neliö -perusta portaiden yläpäähän ja nuolista vetelemällä pohjasta saadaan halutunkokoinen.

15) Parvelle voi rakentaa aidan, samoin rapputasojen reunustoille. Portaisiin voi tuttuun tapaan lisätä kaiteet.

16) Seinät läpinäkyviä -asetuksella pelaavalle kierreportain varustettu rakennus asettaa lisähaasteen.

17) Perustoja rakennuksen ulkopuolelle lisäämällä tilanteeseen saa helpotusta

18) Parven, toisen kerroksen, millä nimellä nyt tahtookin ylätasannetta kutsua, alapuolelle jäävää tila on myös hyödynnyskelpoista. Jos tialsta haluaa avoimen, nyt voi poistaa huonetta leikkaavan seinän. Toisaalta, jos ylätasanteen alle tahtoo huoneen, sekin onnistuu. Ensin vedetään ylätasanteen rapuista seinää sen verran kuin pystytään. Kokonaan seinää ei saa suljettua näin.

19) Mutta huonetyökalulla voidan luoda puuttuva seinänpalanen

20) Lopuksi puretaan epätoivotut seinät. Sen jälkeen onkin enää materiaalien valintoja, sisustusta yms jännää edessä.