Hackeista

Muokkausskriptit (kuten Sims 4 haluaa asian ilmaista) eli hackit ovat pelin toimintaa muuttavia ladattavia. Kuten aina muokatun sisällön kanssa, kannattaa pitää järki mukana ja virustentorjuntakin kunnossa. Oikein käytettynä modit parantavat pelikokemusta ja tuovat peliin uusia ulottuvuuksia. Vanhentuneet tai yhteensopimattomat hackit voivat saada pelin bugaamaan jopa enemmän kuin kokonaan ilman ladattavia, tai voivat estää pelin käynnistymisen.

  • Lataa aina pelisi päivitystasoa vastaavia hackeja
  • Älä lataa kahta samaa koodinosaa muokkaavaa hackia(tarkista ohjeista conflicts-kohta)
  • Päivitä hackisi tarpeen vaatiessa päivityksen asennuksen jälkeen(eli poista vanha versio hackista Mods-kansiosta ja lataa tilalle uusi versio)
  • Lue hackiin liittyvät ohjeet(osa hackeista puretaan normaalisti Mods-kansioon, jotkin harvat (script mod) laitetaan kansioon purkamattomissa zip-tiedostoissa)
  • Uudet toiminnot ovat harvoin käännetty suomeksi, joten ei kannata säikähtää pieniä englanninkielisyyksiä muuten suomeksi pelattaessa
  • Hackit on järkevää järjestää helposti löydettäviksi omaan kansioonsa. Peli ei kuitenkaan lue kunnolla hack-tiedostoja “syvemmältä” kuin yhdestä Mods-kansion alakansiosta. Eli tiedostot C:\käyttäjät\käyttäjäsi\Tiedostot\Electronic Arts\The Sims 4\Mods\hackit -kansiosta toimivat kunnolla, kun taas C:\käyttäjät\käyttäjäsi\Tiedostot\Electronic Arts\The Sims 4\Mods\hackit\sensuurinpoisto -kansio ei enää tule huomioiduksi

MC Command Center

Oi suuri ja mahtava MC Command Center, sun synnytti sankari deaderpool! Jep, jos lataat yhden ainoan hack-kokonaisuuden, suosittelen hyvin lämpimästi MC Comand Centeriä. Tämä mahtipontinen hack saa pelin toimimaan jouhevammin, tuo mukaan tarinankehitystä (story progression), joka Nelosessa on itsessään sensuroidun huono, korjaa monia outouksia ja siivoaa peliä. Mikä parasta, käytännössä jokaisesta hackin muuttamasta ominaisuudesta on itse valittavissa kyllä/ei- tai vaikkapa ikäryhmä-valinnat. Itse pelaan laiskasti valmiilla (default) asetuksilla (mitä nyt kävin Simin tietokoneella muuttamassa koiranpennun pentuvaiheen pituuden, ilman muokkausta on ainakin tässä vaiheessa tolkuttoman pitkä). Tästä näkee kaikki hackin tekemät muokkaukset ja mitä arvoja niille voi antaa.

MC Command Center lisää Simien tietokoneisiin, postilaatikoihin ja Simeihin itseinsä uuden valikon. Valikkojen avulla voi muuttaa default-arvoista itsehaluamiinsa arvoihin yksittäisiä ominaisuuksia.

Koska hack on todella monipuolinen ja sisältörikas, hackin tarkemmat käännökset löytyvät omalta sivultaan.

MC Command Centerin lataussivusto

RoBurkyn hackit

Tavallisesti pelatessa Simit ovat tunnetuuliviirejä. Pienimmätkin sattumukset voivat heilauttaa mielialaa äärilaidasta toiseen logiikka tuntuu usein olevan hukassa. Lisäksi, ainakin omasta mielestäni, Simit ovat liian helposti hyvällä tai huippu hyvällä tuulella.

Onneksi on RoBurkyn hackit!

No Happy Environment Moodlets poistaa koristellun ympäristön tuoman ylikorkean mielihyvän. Emotional Inertia tasapainottaa Simien tunne-elämää. Tunnelataukset vaikuttavat Simien mielialaan pidempään ja muutama hauska tapahtuma ei poista heti suuren surun vaikutusta. Uncomfortable Overhaul nostaa Simien epämukavia tunteita huomionarvoisemmaksi. Luonnottoman helposti onnelliset Simit saavat vähän inhimillisyyttä, kun hyvän tuulen eteen joutuu näkemään hieman vaivaakin. Variable Emotional Traits tuo vaihtelua luonteeseen liittyvien tunnetilojen vahvuuteen.

RoBurkyn hackeihin

Ei ympäristö mielihyvää


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.