Kuvaaminen pelin kameralla

The Sims 4:n kamera on kätevä muunmuassa tarinankerrontaan. Itse käytän pelissä The Sims 3 -tyylistä kameraa, koska se on minusta käytännöllisin. TS3-kamera on kuitenkin helppo ottaa koska tahansa käyttöön. Eli pelissä Asetukset (se kolme pistettä oikeassa yläkulmassa) -> Peliasetukset -> Pelikamera ja raksi ruutuun The Sims 3 -kamera.Kuvat otan aina puhtaasti tyylikysymyksenä seinät ylhäällä. headlineeffects off -koodi poistaa Simeiltä päänpäällä olevat roinat, mikä helpottaa myös useimmiten kuvien ottoa.

Pelitila antaa eniten mahdollisuuksia kuvailulle. Jos kuitenkin on tarkoitus kuvata Simitöntä rakennusta rakennustilassa, g-näppäimellä saa piilotettua häiritsevän ruudukon.

Kun lavastus on kohdillaan, pelitilassa kannattaa painaa tab-näppäintä näppäimistöstä. Tämä Caps Lock -näppäimen yläpuolella oleva painike avaa vapaakameratilan. Samalla poistuvat näkyvistä Simien tarpeet ja muut näkymää peittävät kuvakkeet. Vapaakameratilassa kameraakin saa yllättäen liikuteltua vapaammin.

Hiirtä liikuttamalla saa kameran suuntauksen myös liikkumaan, oikealle, vasemmalle, alas ja ylös. Hiiren rullaa kelaamalla kamera etääntyy tai lähentyy kohdettaan. Rulla pohjassa saa kallistettua näkymää samoin kuin pelitilassakin.

 

 

Kameraa voi myös liikuttaa seuraavilla kirjaimilla:

a -vasemmalle

d -oikealla

w -eteenpäin

s -taaksepäin

Ja korkeutta säätää

q -alas

e- ylös

Lisäksi, jos painaa Ctrl-näppäimen pohjaan, näkymää saa laajennettua hiiren rullalla. Itse en suosi tätä, sillä se samalla vääristää kuvaa.

Kun kaikki näyttää valmiilta c-kirjaimella saa otettua kuvan. Kannattaa ottaa kuvia kerralla vähän eri suunnista yms asetuksilla, niin on varaa valita. Turhat kuvat voi myöhemmin poistaa. Tab-näppäintä uudestaan painamalla pääsee takaisin normaaliin pelitilaan. C-näppäimellä otetut kuvat tallentuvat kansioon C:\Käyttäjät\Oma käyttäjä\Tiedostot\Electronic Arts\The Sims 4\Kuvat


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.