Pelistä

The Sims 4 on Electronic Artsin julkaisema elämäsimulaatio, eli eräänlaista nukkeleikkiä tietokoneella. Lastenleikkiä Nelosen pelaaminen ei silti ole. Pelin hahmot eli Simit lisääntyvät (tosin pelehtiminen tapahtuu turvallisesti peiton alla tai muuten katseilta piilossa), kasvattavat lapsia, käyttäytyvät välillä sopimattomasti ja lopulta kuolevatkin. Pelin 12-vuotiaista ylöspäin -ikärajoitukseen kannattaa siis suhtautua vakavasti.
Pelin lempeys tai raakuus riippuu täysin pelaajasta. Monille Nelonen on rakennus- tai pukuleikkipeli, eli pelaaja keskittyy varsinaisen pelaamisen sijaan rakenteluun tai Simien luontiin. Useat pelaavat onnellisilla perheillä, joissa kuollaan korkeintaan vanhuuteen ja suurin huolen aihe on, mihin kaikki simoleonit (Simien rahayksikkö) saisi käytettyä

Sims 4 voodoo
Toisten pelityyliin kuuluu kärsimysten aiheuttaminen Sim-paroilleen. Heidän peleistään löytyy usein perheen tai naapuruston sisäisiä, jopa tappeluiksi yltyviä, ristiriitoja; köyhyyttä katkaistuneine sähköineen ja vesineen ja toki myös ennenaikaisia kuolemia.

The Sims 4 on siis varsin monipuolinen peli pelaajille, jotka tahtovat luoda tarinansa itse. Eniten pelistä saavatkin irti mielikuvituksekkaat, (ehkä vähän vinksahtaneella tavalla) taiteelliset ja yksinpeliä arvostavat riittävän kypsät ihmiset.