b) tapetin teko

Tapetin teko lähtee vähintäänkin sivusaumattomasta 256 pikseliä levästä kuvasta. Tässä esimerkissä olen käyttänyt Sketchin’ Thoughtsin söpöä kuviota lähtökohtana (vapaasti käytettävää kuviota siis).

 

Vähensin ennen tapetoinnin aloitusta kuvan valkoisuuden kirkkautta (käytännössä tummensin kuvaa), sillä liian valkeat kohdat näyttävät rumalta, tai vähintäänkin oudolta pelissä. Tämän esimerkkilistat ovat pelissä melko lähellä valkoista, eli kovin paljon vaaleampaa ei kannata käyttää.

a

 

Avataan Sims4Studio, kirjoitetaan oikeaan alakulmaan tekijänimi, jos ei olla jo tehty sitä. Katsotaan, että Build-palkin alla on pallukka Standalone Recolorissa ja sen jälkeen klikataan Build-laatikkoa.

b

 

Kavennetaan valikkojen avulla etsintä seiniin, itse käytin ruohikko-hakua, koska olen aina käyttänyt tuota samaa tapettia pohjana. (Hyödynnän siis listoitusta, muuten voi valita ihan minkä tapetintahansa) Napsauta valitsemaasi tapettia ja klikkaa Next-laatikkoa.

c

 

Anna tiedostolle haluamasi nimi, mutta älä koske muoto-valikkoon. Tallenna tiedosto haluamaasi paikkaan.

d

 

Catalog-välilehdessä määritellään tapetille nimi (Yleensä käytän kuvion nimeä tms jännää); kuvaus (voi olla mitä tahansa, tämä näkyy pelissä tapetin kuvauksena, itse lykkään tähän käyttäjänimeni, lähtötekstuurientekijä tiedot ja pientä mainosta Sims4Studiolle) ja lopuksi hinta yhdelle tapetinleveydelle

e

Sitten Texture-välilehteen. Tarkista, että ruksi on Autoresize Textures -laatikossa (tämä on uusi ihana ominaisuus Sims4Studion Harmonyssä, ennen piti manuaalisesti venyttää ja litistää tapettitekstureita). Export All -nappia painamalla saa tallennettua muokattavat tiedostot koneelle. Diffuse-kuvat ovat varsinaista kuviota varten, Normal vaikuttaa kolmiulotteisuuteen ja Specular kiiltoon. Normal-kuvia en käsitellyt yhtään, Specularit vedin kokonaan mustiksi ja Diffuse-kuvat peitin listoituksia lukuunottamatta tahtomllani kuviolla. Kaikki kuvat, joihin on tehty muutoksia, pitää tuoda erikseen Sims4Studioon (eli Diffuse Lyhyt->Import; Specular Lyhyt ->Import; Diffuse Keskipitkä ->Import; Specular Keskipitkä -> Import; Diffuse Pitkä -> Import ja Specular Pitkä ->Import)

 

Allaolevassa kuvassa olen tuonut Sims4Studioon vasta lyhyen seinän Diffucen ja Specularin. Tässä vaiheessa näkee jo hyvin, onko värit ok ja saumat yms.

f

 

Käytin tässä tapauksessa värjäyksen pikkukuvana kuvion pohjaväriä (kuvankäsittelyohjelmalla saa värin koodin näkyviin, jolloin sen voi lykätä tuohon pikkulaatikkoon, joka tulee värivalinta sydemin alle, kun on klikannut värilaatikkoa)

g

 

Poistin pikkukuvakkeesta kaksi muuta väriä painamalla ruksia. Seuraavaksi painoin Add Swatch -laatikkoa, koska tahdon tähän samaan tapettivalintaan yhteensä neljä eri väriä. f) ja g) vaiheet toistuvat siis uudessa “väripaikassa”, jos tulee enemmän värinvalintalaatikkoja, kuin tahdot tehdä samaan tapettivalintaan erilaisia tapetteja, pääset niistä/siitä eroon Remove Swatch -laatikkoa painamalla.

h

 

Kun kuviot ovat valmiit, kurkaaan Tags-välilehteen, tässä voi naputella tahtomansa määreet kullekin tapetin väri/kuviovaihtoehdolle. Kun kaikki näyttää valmiilta, paina Save (ok, tallentaa kannattaa välivaiheissakin, mutta nyt viimeistään/viimeistä kertaa). Siirrä .package-tiedosto Mods-kansioon ja käynnistä The Sims 4.

i

 

Aika varmistaa pelissä, että kaikki on ok. Omassa esimerkissäni se tarkoittaa neljän eri seinäkuvion testaamista kaikissa kolmessa eri korkeudessa.

j


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.