a) vaatteen kuviointi

Käynnistetään Sims4Studio, kirjoitetaan oikeaan alaruutuun oma tekijänimi ja aloitetaan projekti tarkistamalla, että pallero on Create CAS Standalone -kohdassa. Sitten painetaan CAS-laatikkoa palleron yläpuolelta

a

 

Mieluisan vaatteen löytäminen

Näkyviin tulevat vaatteet, asusteet yms Siminluontitilan varusteet. Jotta haluttu pohja löytyy helpommin, kannattaa tehdä pientä rajausta valikoista tai etsiä nimellä, jos sen nimen tietää. Valitsen mustan perust-paidan klikkaamalla kuvaa hiirellä, sitten painetaan alakulman Next-painiketta

b

 

Esiin tulee tallennusvalikko. Tallennan paidan haluamallani nimellä etukäteen tekemääni projektointi-kansioon, mikä tahansa muukin paikka käy. Älä muuta muotoa, mutta nimi voi olla mitä tahansa ja voit myöhemmin muuttaakin sen. Eli jotain kohtaan tiedostonnimi ja sitten Tallenna.

c

 

Kuvan vieminen .png -muotoon

Tässä vaiheessa, kun on tarkoituksena lisätä vain yksinkertainen logo valmiiseen paitaan, meidän ei tarvitse askarrella kuin Diffuse-kuvan kanssa. Eli Texturen alta klikataan Diffuse-sanaa ja valitaan Export

d

 

Tallennetaan .png tiedosto halutulla nimellä. (tämä nimi ei näy valmiissa työssä mitenkään)

e

 

Kuvan käsitteleminen kuvankäsittelyohjelmassa

Seuraavaksi avataan tallennettu .png kuvankäsittelyohjelmassa. Tässä vaiheessa voi muokata paidan väriä, tai lisätä siihen haluamansa kuvan. Kun olet taiteillut jonkin aikaa, tallenna (gimpin tapauksessa vie) kuva uudella nimellä (ihan omaksi mukavuudeksi kannattaa käyttää eri nimiä, niin on helpompi palata, jos ei ensimmäinen yritys onnistunutkaan)

f

 

Kuvan tuominen takaisin Sims4Studioon

Takaisin Sims4Studioon (joka siis voi olla koko ajan taustalla auki). Diffuse valittuna painetaan Import-nappia ja valitaan äsken tallennettu tiedosto (tässä tapauksessa paitakuvamuok.png). Teos näkyy nyt malliukon päällä, malliakuvaa saa käänneltyä vapaasti ja zoomattua hiiren rullalla.

g

 

Kurkataan Categories-välilehteen. Täältä voi klikkailla haluamiaan ominaisuuksia paidalle, esim valita näkyykö se juhlapukuvalikossa vai ei. Ihan alhaalta kannattaa tyhjentää Allow For Random -laatikko, jollet halua paidan generoituvan vahingossa muille Simeille.

h

 

Kun paita näyttää hyvältä ja kategorisointikin on kohdallaan, on aika tallentaa paita Save-napista. Siirrä nyt kohdassa c) luomasi .package Mods-kansioon.

i

 

Testaus

Käynnistetään TS4 ja kokeillaan Siminluontitilassa, onko kaikki ok. (Kuvassa näkyy kaksi versiota tekemästäni paidasta:P, aina vaan ei onnistu kerralla ja jaksa poistaa vähemmän onnistuneita versioita:D). Kun kerran kaikki näyttää olevan kunnossa, on aika mennä itse peliin.

j

 

Vasta pelissä näkee varmasti onko ladattava kunnollinen.

k


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.